Kezdőlap | Ajánld az oldalt másoknak | Súgó | Gyakran ismételt kérdések  
 
MILITEC-1 FÉMKONDICIÓNÁLÓ
 

Az egyetlen teljesen szintetikus fémkondiciónáló. Nem tartalmaz szilárd összetevőket, és a többi piacon kapható termékkel szemben nem a fém felületére rakódik fel, hanem beépül annak legfelső rétegébe.

 
 
 

MILITEC 1 online megvásárlásra

 
 
Használata
 
 


HOL HASZNÁLHATÓ?

A MILITEC-1 használható minden típusú motorban, gépben. Tipikus felhasználási területe mind a 2-, mind a 4- ütemű, diesel-, benzin és LPG motorokban, űrmérettől függetlenül, jármű és ipari erőátviteli berendezésekben, differenciálművekben, kompresszorokban, beleértve a hűtőszekrényeket, szerelő sorokon, fordulatszám csökkentőknél, elektromos motoroknál, szivattyúknál, stb. Szintén kiválóan alkalmazható, mint kenő-hűtő folyadék a legnehezebb esztergálási és marási munkálatoknál.

A nukleáris tengeralattjáróktól a fogászati fúrógépekig, az édes- és sósvízi horgászorsókon át, a sziklazúzó gépektől a kerékpárokig, a légkondicionálóktól a varrógépekig a MILITEC-1 a szó szoros értelmében bárhol használható, ahol két fémfelület súrlódik egymáson.


HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI
- A káros anyag kibocsátás csökkenése mind a benzin, Diesel és kétütemű motorokban,
- állandó kenés minden fém felületen,
- az üzemi hőmérséklet csökkenése minden fémes súrlódó ponton,
- megnövekedett erő ugyanakkora energia felhasználásnál,
- csökkenő oxidáció, termál dekompozíció, korrózió, kopás,
- elektromotorokban, alternátorokban, generátorokban nagyobb hatékonyság,
- kevesebb energia szükséges a motor indításhoz függetlenül az időjárási viszonyoktól,
- nem befolyásolja az elsődleges kenőanyag viszkozitási tulajdonságait,
- hosszú tartósság – a fém felületében marad még számos olajcsere után is,
- huzamosabb ideig védelmet nyújt még abban az esetben is, ha az elsődleges kenőanyag eltűnne, vagy ha az szennyezett üzemanyaggal, hűtőfolyadékkal, égéstermékekkel keveredne,
- csökkenti a lerakódásokat, a szennyező- és egyéb üledékanyagok és fémrészecskék nem tudnak lerakódni a MILITEC-1-gyel kezelt felületekre.


ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ a gépjárművekhez, motorkerékpárokhoz, kétütemű motorokhoz

Minden benzin és LPG üzemű motor: 50-60ml MILITEC-1/motorolaj liter, 20-25.000 km-ként. Mindig cserélje le az olajat a gyártó által előírt olajcsere intervallumonként.

Diesel-motor: Első alkalommal 50-60ml MILITEC-1/motorolaj liter 20-25.000 km-ként. Ezután csak 25-30ml MILITEC-1/motorolaj liter, 20-25.000 km-ként. Mindig cserélje le az olajat a gyártó által előírt olajcsere intervallumonként.

Versenyzéshez használt motorok, öreg, sokat futott motorok vagy extrém körülmények között működő motorok: 50-60ml MILITEC-1/motorolaj liter, 10-12.500 km-ként.

Váltó /kézi vagy automata/: 50-60ml MILITEC-1/váltolaj liter 50.000 km-ként.

Meghajtás házak: 125ml MILITEC-1 50.000 km-ként.

Differenciálmű: 60-65ml MILITEC-1 50.000 km-ként.

Kormány szervo: 25-30ml MILITEC-1 45-50.000 km-ként.

Gépjármű légkondicionáló: 15ml mikor gázzal tölti fel a rendszert.

Hűtőrendszer: 30-60ml MILITEC-1 a hűtőfolyadékhoz. Segíti a hőcserét és keni a vízpumpát.

Gördülő csapágyak: Először borítsuk be a fém felületét MILITEC-1-gyel. Ezután töltsük fel a csapágyat MILITEC zsírral vagy más hasonló, minőségi zsírral, amely 10-15% MILITEC-1-t tartalmaz.

Fröcsköléses kenésű motorkerékpár olajteknőjébe: 30ml MILITEC-1/ motorolaj liter.

2-ütemű motorok: 60ml MILITEC-1 /2-ütemű motorolaj liter.

Diesel-adagolók: Adjon 20-30ml (köbcenti) MILITEC-1-et 50l üzemanyaghoz. Először öntse bele a MILITEC-1-et az üzemanyagtartályba, majd tankoljon rá, hogy megfelelően elkeveredjen. Használjon esetleg külön kis mérőedényt, mivel kis mennyiségről van szó, és a gyári palackból közvetlenül az üzemanyagtartályba adagolni körülményes. Ismételje meg a kezelést 50.000 km megtétele után. Nagyobb autók, tgk. esetén 25.000 km után.


HOL NEM HASZNÁLHATÓ A MILITEC-1?

Ha a gyártó konkrétan meghatározza, hogy az adott berendezésben csak nem lebegtető olaj használható, a MILITEC-1-et tilos használni. A nem lebegtető olajok megengedik az olaj által összegyűjtött szennyező anyagok folyamatos lerakódását. Ha a huzamosabb időn át nem lebegtető olaj volt használva a berendezésben, majd egy olyan termékkel töltik fel a rendszert, ami akár csak egy kis mennyiségű lebegtető olajat is tartalmaz, az üledék olyan gyorsan oldódhat fel, hogy az eltömíti az olajjáratokat.

Ha a gyártó konkrétan meghatározza, hogy a berendezés üzemeltetéséhez kizárólagosan csak egy kenőanyag használható, egy meghatározott forrásból, a MILITEC-1-et tilos használni. Ez igaz minden berendezésre, beleértve a lőfegyvereket, légfegyvereket, gépjárműveket, tömegközlekedési eszközöket és az ipari berendezéseket.
Ha a gyártó konkrétan nem határozza meg, és hozzájárul a különböző gyártók, a célnak megfelelő, egymással felcserélhető kenőanyagainak használatához, abban az esetben a MILITEC-1 teljes bizalommal használható. Ez a helyzet majd minden személy- és tehergépjármű motorjával, személy- és tehergépjármű érőátviteli berendezésével, az ipari berendezésekkel és a lőfegyverekkel.

Ha a gyártó meghatározza, hogy az üzemeltetés során kerülni kell a szintetikus, fél szintetikus vagy klórral telített kenőanyagok használatát, a MILITEC-1-et tilos használni.

A MILITEC-1 nem kompatibilis a polikarbonátokkal.

Tilos a MILITEC-1-et fékfolyadékokhoz vagy hasonló folyadékokhoz tölteni.

Mindig kövesse a berendezés gyártója által meghatározott garanciális előírásokat.