Kezdőlap | Ajánld az oldalt másoknak | Súgó | Gyakran ismételt kérdések  
 
MILITEC-1 FÉMKONDICIÓNÁLÓ
 

Az egyetlen teljesen szintetikus fémkondiciónáló. Nem tartalmaz szilárd összetevőket, és a többi piacon kapható termékkel szemben nem a fém felületére rakódik fel, hanem beépül annak legfelső rétegébe.

 
 
 

MILITEC 1 online megvásárlásra

 
 
Az Anyag
 
 


MI A MILITEC-1?

A MILITEC-1 egy átlátszó, bíbor színű, szintetikus folyadék, amely leginkább talán a SAE-10 súlyú olajra hasonlít.

A MILITEC-1 egy kémiai reakciók során létrejött szintetikus alapú szénhidrogén származék. A gyártási folyamat elején a MILITEC-1 különböző magas nyomású kenőanyagok, természetes korrózió gátló anyagok, extrém módon stabil klór-észterek, kopáscsökkentő összetevők és antioxidás vegyületek keveréke. Ez a keverék bekerül egy kémiai reaktorba. Mikor a MILITEC-1 előtűnik az általunk (Adaptive Molecular Technologies Inc.) szabadalmaztatott kémiai reakció folyamatának végén, az már többé nem egy keverék, hanem átalakult egy szervesen egybeforrt, színtiszta, egyenletes, egyedülálló anyaggá. Végső formájában a MILITEC-1 teljes mértékben stabil, emiatt felhasználás előtt nem kell felrázni.

Amennyire fontos megtudni, hogy mi van a MILITEC-1-ben, legalább annyira fontos megvizsgálni, hogy mi nincs a MILITEC-1-ben.

A MILITEC-1 nem tartalmaz klórral telített paraffinokat, teflont, fluoridot, oldószereket, hordozó olajat, viszkozitás fokozókat, fémeket, molibdén-diszulfidot, cinket, ként, grafit szemcséket vagy bármilyen más szilárd anyagrészecskét. Szintén nagyon fontos megérteni hogy a MILITEC-1 teljesen veszélytelen, nem mérgező és nem gyúlékony. Oly annyira biztonságos, hogy a U.S. Navy Medical Command (az USA Haditengerészeti Egészségügyi Parancsnokság) jóváhagyta a használatát a nukleáris tengeralattjárók létfenntartó rendszereiben a levegőszűrő- és mosó berendezések kenésére (szintén engedélyezve van a MILITEC-1 használata a fegyverek, motorok, váltók és rakétahajtóművek kenésére).


HOGYAN DOLGOZIK A MILITEC-1?

Mikor egy fém felületére MILITEC-1-et viszünk fel, kémiai reakció jön létre és a fém magába „szívja” a MILITEC-1-et, molekuláris kötést alkotva a fém felületén belül a mikropórusokban és csatornákban. Ez egyfajta olajfilmet hoz létre, amely egyrészről csökkenti a súrlódást, másrészről a felületet ellenállóbbá teszi a kopással szemben. A kémiai reakció +38°C - +66°C között megy végbe a súrlódástól és a terheléstől függően. A kémiai reakció hatására a fém felülete sűrűbbé, merevebbé (nem keményebbé) válik – körülbelül 17-szer merevebbé a reakció teljes végbemenetele után. A megnövekedett merevség drámaian csökkenti a súrlódást és az ennek leküzdésére felhasznált energia (vagy üzemanyag) mennyiségét, mint amikor egy alacsony légnyomású kereket végre felpumpálunk.

A lecsökkent súrlódásnak számos pozitív hatása van:

A kenőolaj sokkal eredményesebbé és hatékonyabbá válik. A dugattyúgyűrűk és a henger fala közötti tömítés jobbá válik, ezáltal nő a kompresszió és csökken a károsanyag kibocsátás.

A gördülő csapágyak sokkal szabadabban futnak. A fogaskerekek sokkal könnyedebben kapcsolódnak egymásba.

A MILITEC-1-gyel kezelt motorok tisztábban futnak és kevesebb energiát/üzemanyagot használnak fel ugyanazon munka elvégzéséhez.

A kötés a fém felülete és a MILITEC-1 között kivételesen tartós. A MILITEC-1-gyel kezelt gépek rendkívüli módon védettek és bennük a szükséges kenés még a megengedettől eltérő, extrém hőmérséklet ingadozás esetén is huzamosabb ideig megmarad, vagy ha az elsődleges kenőanyag teljesen elfolyna.